Blogger Bob

Normális Magyarországot!

2022. december 07. - Blogger Bob

Egyre erősebb az a benyomásom, hogy a magyar politikai élet legmeghatározóbb tulajdonsága az infantilizmus.szijjarto_peter.jpg

Az a bizonyos politikai elit ugyanis pont úgy viselkedik, mint a vásott gyerekek az óvodában. Tolakodnak, veszekednek, ordibálnak, mintha egyedül nekik volna fontos és érvényes mondandójuk a világról. A konfliktusaikat is nagyjából úgy próbálják lerendezni, mint a 3-5 évesek. Két lényegi bajom van ezzel az egésszel. Az egyik az, hogy a politikusok – szemben a gyerekekkel – egyáltalán nem aranyosak. Sőt, inkább taszítóak. A másik pedig az, hogy a hülyeségeik következményeit rendre mi viseljük.

ovoda.jpgSzijjártóval a magam módján – az én fogalmaim szerint legalábbis – végtelenül hosszúnak tűnő ideig türelmes voltam. Néztem, „hogy csetlik-botlik, mily tévedező!” De végtére is – gondoltam – Petike jár. Majd belejön. Hát nem jött bele. Továbbra is úgy viselkedik, mintha a világ összes pénzügyi forrása és hadereje az ő birtokában volna. Azokat a kifejezéseket, hogy kompromisszumkészség, tolerancia, együttműködés, alázat, tisztelet, hírből sem ismeri továbbra sem. Mintha lehetséges volna bármilyen diplomáciai tevékenység ezek nélkül. Tökéletes avatárja ugyanakkor az egyre inkább egy felfuvalkodott békára emlékeztető főnökének.

Nem fogok végig menni a nagyágyúkon. Tudjuk jó, hogy csak kirakatbábuk. A valódi baj ott kezdődik, amikor azon a szinten, ahol már tényleg feltételeznénk némi szakértelem jelenlétét, hülyeségcunamival találkozunk. Ékes példája ennek a számomra korábban ismeretlen Hajzer Károly, a belügyminisztérium helyettes államtitkára. Ha egy lepusztult kocsmában hallom a szavait, a nemzeti konzultációk által kilúgozott agyú szerencsétlenek társaságában, csak szomorúan legyintek rá. De hogy mondhat valaki az ő pozíciójában olyanokat, hogy sok pedagógusnak furcsa, hogy munkaidő az a négy-hat óra, amit oktatással kell tölteni? Mintha a politikai karrier azon múlna, ki tud nagyobb bunkósággal előállni. Ha így van, Hajzernek komoly esélyei vannak. Ettől függetlenül is illene bocsánatot kérnie a pedagógusok megsértett tömegeitől

hajzer.jpgA tegnap híre kétségkívül a 23 óra körül besunnyogtatott üzemanyag ársapka eltörlése volt. Ugyan milyen politika már az, amely mellett abban a pillanatban, ahogy kiszivárog a közelgő kormányinfó ténye, irdatlan sorok jelennek meg a benzinkutaknál. Tényleg így kell ezt csinálni? Tényleg jól csinálják? Tényleg komolyan elhitte valaki, hogy hatósági árakkal ellensúlyozni lehet a piaci mozgásokat? Tényleg elhiszi valaki ebben az országban, hogy eddig nem mi fizettünk azért, hogy olcsóbban kapjuk az üzemanyagot? Nem akarok unalmas összehasonlításokkal előjönni, de az osztrák bérek mellett 99 Centért lehet kapni 500 gr Barilla tésztát. Tudom, láttam, vettem. Másnap ugyanazt a terméket láttam itthon 1.299 Ft-ért. S közben mi a nyugat hanyatlásáról papolunk bamba pofával. Ezt így tényleg normálisnak tartja valaki? Szerintem itt valami nagyon el van szúrva.

Százezrek, milliók vannak fűtés és áram nélkül Ukrajnában. Lehet neheztelni rájuk a korábbi kisebbségpolitikájuk miatt. Csakhogy a politikát ott sem az egyszerű emberek alakítják. Fűtésre és villanyra pedig ma van szükség, mert megfagynak szerencsétlenek. S akkor Magyarország vasrudat tol a küllők közé azzal, hogy mi majd saját forrásból segítünk az oroszok által megtámadott országon, de közben megakadályozzuk a közös EU-s segítségnyújtást, mert mi másképp gondolkozunk az ehhez szükséges hitelfelvételről, mint az összes többi tagállam együttvéve. Utána pedig ismételten csak hülyegyerek módjára cáfolunk. Mi nem is vétóztunk, mi nem is vétóztunk, mi nem is vétóztunk! Mintha ettől melegebb lenne az ukrán lakásokban.

nyomor.jpgVerjük az asztalt, hogy nálunk minden rendben a jogállamisággal, a hatalmi ágak elkülönülve működnek, ezerrel küzdünk a korrupció ellen, tehát ide nekünk az EU-s pénzeket. Közben továbbra is ömlenek a vissza nem térítendő százmilliók és milliárdok a csókosokhoz. Ideje volna vennünk egy jó nagy levegőt, ki kellene nyitni az ablakokat, s jó alaposan ki kellene szellőztetni, aztán valahogy vissza kellene téríteni ezt a szerencsétlen Magyarországot a valóság és a normalitás mezsgyéjére.

Képek forrása: nlc.hu / hvg.hu / mandiner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr417997224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása