Blogger Bob

Zöldhasú baloldal

2022. szeptember 30. - Blogger Bob

Az ég szerelmére, mikor térünk végre észhez?nervana_2.jpg

Ahogy egyre növekvő gőgjüktől vezérelve kezd elborulni az elméjük, úgy néznek minket, s legfőképp a sajátjaikat is egyre hülyébbnek a rezsim elvetemült megmondóemberei. Mikor ébred már fel az a becsapott, kisemmizett, megvezetett két és félmillió? Komolyan bezabálják még mindig azt a rengeteg marhaságot, amit beléjük tömnének? Komolyan elhiszik, hogy van egyetlen igaz szavuk, amelyet nem a puszta önérdek diktál? Hiszen még a hallgatásuk is hazug.

kormanyinfo.jpgLétezhet az, hogy nyakunkon a 21. század eddigi legnagyobb válsága, amelyet Európában szerintem a magyar kormány kezel a leginkompetensebb módon, s még mindig akad magyar, aki támogatja őket? Hát senkit nem zavar Orbán rajongótáborában mindaz, ami körülöttünk történik? A gödöllői elitgimnázium tarthatatlan állapotai? A kenyér és a többi élelmiszer ára? Az egyre üresebb bolti polcok? A bezárt benzinkutak? Hogy nem araszolgatunk, hanem robogunk egy államcsőd réme felé? Elhiszi valaki, hogy ezért nem ők, hanem az uniós szankciók a felelősek?

Felfogják az Orbánt éljenzők, mit jelent az állam napokban bejelentett kifizetési stopja? A 424 Ft-os Euró árfolyam? A 428 Ft-os USD? Az, hogy már a miniszterelnök által is tisztelt művész, Al Di Meola is teljes joggal szól be a Facebookon, amiért mi még mindig Putyinnal haverkodunk? Tényleg mindenki hülye, csak azok nem, akik nem tartják gyomorforgatónak a Lavrovval parolázó magyar külügyminiszter látványát? Meddig kell még eltűrni, hogy bármerre járnak a világban, nemcsak magukat, hanem bennünket is lejáratnak. Mikor látják végre be, hogy azzal, amivé mára a Fidesz vált, napról napra egyre rosszabb lesz a helyzetünk?

al_di_meola.jpgMeddig dőlnek még be a retorikai maszlagnak? A kormány azt hiszi, jópofa beszólásokkal a választók ingerküszöbe alatt tudják tartani az országot szakadék felé sodró politikájukat. A bukott- után most épp dollár-baloldalt emlegetnek. Ez a legújabb. Ennyire futja tőlük. Tessék, csak tessék, lehet ostobán röhögni ezen is. S bár viccesnek cseppet sem mondható, röhöghetünk hülyén azon is, hogy megoldást a jelenlegi kilátástalan helyzetre a szövetségeseinkkel való közös fellépés helyett a Türk Államok Szervezeténél keresnek. Mert ők úgy ítélik meg, hogy nagy nemzeti magányunkban egyedül jobban boldogulunk, mint a többiekkel közösen.

Pénzügyi problémáinkra Kína felé kacsintgatva keresnek alternatív megoldásokat. Ahelyett, hogy már jóval korábban teljesítették volna az uniós forrásokhoz való hozzáférés feltételeit. Azonnali intézkedéseket követelő időkben olyan források elérését késleltetik, amelyek jogszerűen járnának Magyarországnak. Csupán egy kicsit kevesebbet kellene lopni. Kevésbé kellene falánknak lenni. Rendezni kellene azokat a jogállamisági kritériumokat, amelyek tiszteletben tartása kivétel nélkül minden magyar érdeke. Ha ezek a pénzek időben eljuthattak volna hozzánk, most talán kisebb lenne a baj.

tuntetes.jpgOrbán kezéből egyre inkább kicsúszni látszanak a dolgok. A lefüggönyözött fekete autók helyett egyelőre talán csak hőmérős emberek bukkannak fel az állami intézmények körül – ó, a régi jól bevált hőmérős módszer –, s talán felsírnak majd a szirénák, ha 18 ºC fölé kúszik a hőmérő higanyszála és megbélyegzik, vagy közterületen zárják kalodába a felelősöket. Közben egyre mélyebben furakodnak be a magánéletedbe, s magzati szívhang hallgatására kényszerítenek. Ez azonban már kevés ahhoz, hogy eltereljék a figyelmet a harácsolásukról. Magukat is becsapják azzal, ha elhiszik, tényleg tesznek értünk valamit. Ez a rezsim belülről fogja felemészteni magát. Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor rájönnek, hogy a jelenlegi miniszterelnök mellett már nem tudják úgy teletömni a zsebeiket, mint eddig. A nálunk messze jobb helyzetben lévő cseheknek már most elegük van. Több tízezren tüntettek Prágában, Brnoban, Ostravában. Úgy tűnik, a tömegek ott szakértőkből álló kormányra bíznák az országot. Ha összejön, lesz miért irigyelni őket.

Képek forrása: index.hu - Kaszás Tamás / AFP - Samuel Kubani  / AFP - Michal Cizek / tumblr.com

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr1217943608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása