Blogger Bob

Seggfejező Heute Show

2020. november 23. - Blogger Bob

Mérhetetlenül bántó, sértő, felháborító, megalázó.

Köszönöm ezt az érzést a beosztása okán iránta kötelességtudóan érzett tiszteletemet már évekkel ezelőtt eljátszott miniszterelnöknek. Köszönöm az őt kiszolgáló talpnyalóknak, minisztereknek, államtitkároknak, államtitkár-helyetteseknek és egyéb csinovnyikoknak. Köszönöm a gazdaságunk erejét reprezentáló/erodáló (a megfelelő kifejezés aláhúzandó) nemzeti oligarcháknak. És köszönöm természetesen a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, amely legitimálja ezt a lélek- és szabadságölő rezsimet.

heute_show.jpgIgen, legyünk hálásak nekik. Legyünk hálásak, amiért a német közszolgálati televíziónak, a ZDF-nek apropót kínáltak arra, hogy tükröt tartson elénk. Mi pedig belenézve zokogni kezdjünk a látvány miatt, vagy egyszerűen okádjunk magunktól. Ki-ki vérmérséklete szerint. Komoly lecke nemzeti önazonosságunk épülésének útján. Tanuljunk belőle! Mert amit a ZDF november 20-i Heute Show-jában láthattunk, az egyszerre bántó, sértő, felháborító, megalázó. És sajnos mindezek ellenére fájdalmasan igaz.

Gondolom, látta már mindenki itthon is, azok után, hogy a telex.hu felhívta rá a figyelmet. A lengyelekkel most inkább nem foglalkozom. Rólunk viszont megjegyezték – hogy csak a lényegesebb szófűzéreket hozzam fel -, hogy az 1,8 milliárd €-s pénzügyi csomag blokkolásával elismertük, nem vagyunk jogállam. Orbán egy seggfej (kéretik nem füles gulyásozni), aki zsarolja az EU-t. Amit Budapest tesz, az hányingerkeltő. Magyarországon megfélemlítik a kritikus médiát. Az lenne a legjobb, ha rajtunk és a lengyeleken kívül mindenki kilépne az Unióból, majd azonnal létrehoznák a Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Uniót.

hannibal.jpgHát igen, valahol itt tartunk ma. A műsor persze cseppet sem vicces. Sőt, ízléstelen, mi több, ostoba. A műfaj itthonról is ismerős. Arról a Show-ról van szó, amely tavasszal Orbánt Hannibal Lecterként ábrázolta. Erre májusban még hihetetlen fantáziáról és kreativitásról árulkodó nyilatkozatot tett Kovács Zoltán, a jó ég tudja akkor éppen milyen funkciójában, bár ez igazából soha nem is volt érdekes. Azt a frappáns bejegyzést találta közzétenni a Facebookon, hogy a ZDF munkatársai „ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban”. Azt a teringettét, hogy odacsördített nekik, mi? Csak keményen, Zotyó!

Ma azonban azon tűnődöm, ha az origo.hu, vagy a 888.hu olvasója volnék, hogy a csudában értesülnék e sértésről. Lehet, hogy Angela Merkelt és egyáltalán, Németországot, melynek rengeteg munkahelyet, és irgalmatlan értékű beruházást köszönhetünk, még mindig Magyarország barátjának hinném? Lehet, nem is tudnék róla, hogy a német köztévében ollóval vágnak ki két csillagot az EU-s zászlóból, melyek egyike minket, magyarokat szimbolizál?

orban_es.jpgIde jutottunk. A rezsim külpolitikája ilyen képet rajzol rólunk a világban. Meglehet, Szijjártó Péter majd nagy hetykén bekéreti a német nagykövetet. Ám lehet, hogy még ennyi következménye sem lesz a dolognak. Legjobban mégis tudják mi bánt? Hogy viccesnek szánt víziójában a Heute Show nem egy Hülye Orbán és Morawiecki Nélküli Európai Unióról, hanem Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Unióról álmodozik. Merkel és az uniós diplomaták ugyanis még tudnak különbséget tenni egy miniszterelnök és az általa képviselt ország lakói között. A közbeszéd azonban már többnyire nem. Így aztán Orbán őrültségei mindannyiunk méltóságát torzítják.

Képek forrása: telex.hu / npr.org / nepszava.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr1016296826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása