Blogger Bob

A rezsim szemüvegén keresztül

2021. szeptember 29. - Blogger Bob

Egy stílusgyakorlat erejéig próbáljuk meg az Orbán-rezsim narratívájának megfelelően bemutatni a dolgokat.orban-viktor-szemuveg.jpg

Tényfeltáró küldöttséget küld Magyarországra az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottsága. Na, nézzenek már oda! Nem olyan ez, mintha a farok csóválná a kutyát? Most komolyan. Ők akarnak kioktatni bennünket a jogállamiságból? Egy ezer éves nemzetet? Magyarországot? Amely éppen Vadászati Világkiállítást rendez? Egy országot, ahol a szarvasbikák önként ajánlják fel a szarvukat, hogy kaput hozhassunk létre szittya magyarjaink titkos ősi ösztönvilága és a nem magyar világ között? Épp csak a felirat hiányzik: Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

agancs_szobor.jpgVan-e más ország, amely miniszterelnök helyettesi szinten hoz diagnózist arról, hogy ebben az elkurvult 21. században már a vadászat, ez a lényegünket, legbensőbb önazonosságunkat képező szenvedély is veszélyben van? Mindenhonnan támadnak minket. Ütnek, vágnak bennünket, ki tudja miért? Mert merünk azok lenni, akik vagyunk? Merünk turáni hogyishívjákok lenni és hisszük, hogy úgy, ahogy ők, annak idején, úgy bizony ma is lehet? Mondjuk lovon. Ahogy Semjén tette 2013-ban. Létezhet autentikusabb hatalmi pozíció a háromszékiek között, mint a lóhát? Ezt támadják? Mi oda vagyunk nőve. Mi hátrafelé nyilazunk. És igen, mi nyereg alatt. Mit nem lehet ezen megérteni? Hogy nem lehet ez tisztelni?

És akkor idejönnek, és azt hazudják, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság? Tudják ezek, mit beszélnek? Egyáltalán, mit tudnak ezek a jogállamiságról? Hol van ezeknek hármaskönyvük. Többet mondok. Hol van ezeknek Werbőczy Hármaskönyvük? Talán még kettős sincs. Csak kettős mércéjük. Az van nekik. De mond-e ezeknek valamit az, hogy Tripartitum? Hol van nekik ilyen gránátszilárdságú jogalapjuk. Sehol. Márpedig, ha nincs erős alapzat, akkor billeg a jog is.

semjen_lo.jpgDe hagyjuk a múltat. Hogy is érthetnék? Idejönnek? Vizsgálódnak? Kutakodnak? Mindenbe beleütik az orrukat? Mire föl? Nem mondom, ha tanulmányi útra jönnének, s ha tisztelettel bejelentenék, hogy okulni szeretnének a mi ezeréves hagyományainkból, akkor még hamuban sült pogácsa is járna nekik. Orbán fogadná, majd megkínálná őket a magyar szabadság esszenciájából, ütős szatmári szilvapálinkából, hogy az okulást kezdjék azzal. A kétségtelenül bekövetkező delíriumtól aztán egyből másképp látnának mindent. Úgy rendesen, a góré szemüvegén keresztül. És nem is találnának hibát semmiben.

Ezek a libernyákok rögtön belátnák, hogy a jogállamiság sehol nincs jobb kezekben, mint Magyarországon. Varga Judit pedig talán még tust is húzna, amikor végig kísérnék a vendégeket az Akácos úton, s megállnának Polt Péter ablakánál. És amikor az extázis tetőfokán Semjén alatt két lábon állva kezdene fújtani, toporzékolni a Pegasus, az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottsága tényfeltáró küldöttségének tagjai megértenék végre, hogy nem feltétlenül úgy mennek jól a dolgok, ahogy náluk mennek. Mert itt van ez a szittya magyar alternatíva az ablakból pislogó legfőbb ügyésszel, a Paganinit megszégyenítően virtuóz igazságügyminiszterrel, meg a szilaj lovát megfékező miniszterelnök helyettessel. Csak a nagyfőnök hiányozna, mert ő ott maradt az eperfából készül pálinkáshordók mellett.

varga_hegedus.jpgÉs amikor ebben a vitathatatlanul enyhén szürreális látomásban kásás hangon felrikkantana az egyik vendég, hogy Kásler öcsi hol van, mintha fokozható volna még e bizarr vízió, a hegedű húrjainak lágy zümmögésébe bele kúszna Gulyás Gergely megnyugtató baritonja. Elmondaná, hogy ez az oligarchák koncául odavetett kis ország mérhetetlenül szabad. Itt maximálisan érvényesül a jogállamiság. Itt mindenkinek joga van segíteni önmagán úgy, ahogy tud. A szubszidiaritás jegyében kihelyezett kormányülés lesz Hajmáskéren. S bár az EP képviselők kifejezett célja, hogy meggyalázzák Magyarországot, ez nem fog menni, mert láthatják, hogy „Fudan akkor fog épülni, ha azt a budapestiek akarják”. Itt kérem, bárki eldöntheti, hord-e maszkot, vagy sem. Az oktatás színvonalának emelése érdekében pedig akár a pedagógus bérek emeléséről is szó lehet. A következő ciklusban. Állítólag még a választásokat sem fogják elhalasztani, sőt, ha nem muszáj, január 1-t követően még a rendkívüli jogrendet sem fogják meghosszabbítani. Ám ha még ez sem volna elég a magyargyalázó libernyákoknak, Gulyás megnyugtat mindenkit, igen, várhatja egy leszbikus pár akár még kézenfogva is az egyikük gyermekét az iskola előtt. Hát lehet ennél demokratikusabban kormányozni egy országot?

Képek forrása: index.hu / mandiner.hu / likenews.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr3516704364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása