Blogger Bob

Nemzeti érdek

2022. november 18. - Blogger Bob

Valaki el tudná magyarázni, miért kell nekem ennyi szennyet, ennyi, az értékrendemmel összeegyeztethetetlen gyalázatot, mocskot elviselnem a hülye politikusok miatt? S ugyanezt miért kell elviselnie Magyarországnak?kover_saman.jpg

Olvasom, hogy a V4-ek újabb megbeszélése marad el. Ezúttal a házelnökök ültek volna egy asztalhoz. Cseh és lengyel részről azonban bojkottot jelentettek be a magyar kormány oroszpolitikája miatt. A legszomorúbb az egészben, hogy mélységesen egyetértek velük. Így aztán a NER szemében legalább annyira kiírom magam a jó magyarok társaságából, mint teszem azt Ady Endre tette, a hazai feudális viszonyokat ostorozó verseivel. De mit mondjak, inkább Ady, mint ők.

kover.jpgA magyarságát kifelé a bajszán keresztül is demonstráló Kövér László a bojkottra annyit bírt mondani, hogy a lengyel és a cseh parlament elnökeinek „hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa.” Vajon mire gondol a házelnök? Úgy érti, hogy az élelmiszerárak a magyar nemzeti érdekeknek megfelelően kúsztak épp nálunk a legmagasabbra? Magyar nemzeti érdek, hogy dobogós helyen állunk az infláció tekintetében? A magyar nemzeti érdek, hogy uniós tagállamként – egy iszonyatos válság közepén – ez ideig nem jutottunk hozzá az országnak egyébként járó, a GDP-nk úgy 10 %-át kitevő közösségi forrásokhoz? Irdatlan összegről van szó.

Tényleg ez volna a magyar nemzeti érdek. A kormány nemzetinek hazudott politikája eddig nagyjából ennyire volt jó. Ezt sikerült elérnie. Amúgy pedig mit is vont kétségbe a cseh és a lengyel házelnök? Mennyiben igaztalanok és tiszteletlenek a szavaik? Én azt olvastam, hogy Markéta Pekarová Adamová, Csehország képviselőházának elnöke valahogy így fogalmazott: a magyarok az utolsók, akik jóváhagyják a szankciókat, kibúvókat keresnek és vétóval fenyegetik a jövőbeli büntetőintézkedéseket, ráadásul fogják magukat, és az Ukrajna elleni háború ügyét felhasználják az Európai Unió ellen.

pekarova_adamova.jpgMi nem stimmel ebben? Az állítás melyik része nem igaz? És mely szavak tiszteletlenek? S legfőképp a kijelentés melyik része kívánja korlátozni Magyarországot a nemzeti érdek képviseletében? Amennyiben értelmes válasz nem adható a fenti kérdésekre – én úgy látom, hogy nincsenek ilyen válaszok – akkor bizony Kövér szavai az igaztalanok, s igaztalanságuk okán egyben tiszteletlenek is. Nekem nagyon úgy tűnik, Kövér László még mindig nincs tisztában azzal, hogy a tiszteletet nem követelni, hanem kivívni szokás. Ezt persze látványosan Orbán sem érti.

A háttérben természetesen – ahogy az már lenni szokott – ordas nagy hazugságok húzódnak meg. A legnagyobb közülük a nemzeti érdeket hangsúlyozó kijelentések sora. Törtem eleget a fejemet a dolgon, de sehogy nem tudok felidézni egyetlen olyan intézkedést sem az utóbbi időkből a kormány részéről, amely a magyar emberek összességének érdekeit szolgálta volna. És kéretik, senki ne jöjjön elő ársapkákkal, rezsicsökkentéssel, meg egyéb őrültségekkel. Épp ezek hatására csúszunk egyre mélyebbre Európában. Egyszerűen ki kell jelenteni, hogy Orbán valóban képtelen kezelni a válsághelyzeteket. Úgy szeretném egyszer a fülébe súgni, hogy a magyar embereket se Soros György, se a migráció, se valami mítikus nemzeti érdek különösebben nem izgatja. A legtöbbjüket, közülük is a legszegényebbeket tényleg a kenyér, a tojás és a tej ára érdekli. Egyre szélesebb az a társadalmi réteg, amely már a szabályozott árakat sem tudja megfizetni. Százmilliárdos vagyonok birtokában persze ebből vajmi kevés érzékelhető.

orban_v4.jpgA magyar nemzeti érdek borzasztó egyszerűen meghatározható. Nemzeti érdek az, ami a legtöbb magyar számára kívánatos. Ezt szolgálni felemelő és áldásos munka. Lezülleszteni, hazudni róla pedig bűn. Én úgy látom, napjainkban leginkább ez történik. S hogy miért cselekedhet egy kormány ily sok esetben kifejezetten a nemzet érdeke ellenére? Szerintem mindenki tudja a választ. Sajnos be kell látnunk, hogy egy képzetlen tömeg soha nem fogja megkérdőjelezni a nagyhangúak hazugságait. A legfontosabb nemzeti érdek éppen ezért az oktatás felemelése.

Képek forrása: index.hu / AFP - Michal Czizek / MTI - Fischer Zoltán / balrad.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr3517982354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása