Blogger Bob

Szexi-e vagy?

2019. július 02. - Blogger Bob

2-3 nap totális relax. Az erkély árnyékos részén ejtőzöm.

Nagyjából az a hőmérséklet, ami az évnek ebben szakában elvárható. A levegőben a tegnapihoz képest jóval kevesebb a pára. A Duna felől szelíd szellő lengedez. Végre nincs korai kelés. Kávé, egy pohár juice, pirítós és minden egyéb, ami ilyenkor szokásos. Még a telefonomhoz se nyúltam. Nincsenek híreim a világról, szóval minden politikamentes. Szinte tökéletes.

Az asztalon, a reggeli mellett egy drogéria üzletláncának ottfeledett magazinja. A címlap alapján úgy tűnik, kifejezetten férfiaknak szól. Jóleső unalommal lapozok bele. A papírt érintve azonnal érezni lehet, hogy a készíttetők nem sajnálták rá a pénzt. Hiába, a marketing felülír mindent. Motorozás, szuperhősök, izomedzés, s persze az eladni kívánt termékek sokasága. Tusfürdők, samponok, borotvák, borotvahabok, dezodorok, egyebek. Meg persze rengeteg jóképű, fiatal férfi, focista, színész stb.

kaja.jpgAztán az egyik írásnál elakadok a lapozgatásban. „Amit a nők szexinek találnak”. Hoppá! A lead – ez a dolga – végképp magához láncolja az olvasót: „… manapság az alábbi 13 tulajdonság tesz egy férfit ellenállhatatlanná.” Már előre dagad a mellem a büszkeségtől. Kétlem, hogy tudnának olyan dolgot mondani, ami hiányzik belőlem. Elvégre van már kenyerem, borom is van, tető is a fejem fölött, hol négy, hol két kerék alattam, tudok bókolni. Mi kellhet ennél több? Kicsit fölényesen futok neki a felsorolásnak.

Aztán kapom is az első gyomrost. „Tud bánni a szerszámokkal.” Tudtam! Éreztem én már jó pár évvel ezelőtt is, hogy a csajok buknak a szerszámos férfiakra. Volt idő, amikor összevásároltam fúrókat, sarokcsiszolókat, miegymást. Határozottságot kölcsönöztek az embernek. Azt azonban el kell ismernem, azóta is a pincében várják, hogy valaki kicsomagolja őket. Gyenge kezdés, de még javíthatok. „Verhetetlen a tűzhelynél.” Hm. Tudok főzni. Ősztől tavaszig még szeretem is ezt az elfoglaltságot. Viszont kényelmes vagyok. Ha van mellettem valaki, aki kedvemre való módon megcsinálja helyettem, hát gond nélkül átengedem neki ezt a fáradságot. Ráadásul hogy lehetnék verhetetlen, amikor a tévé képernyőjén állandóan Széll Tamás és Jamie Oliver szintű séfekbe botlok? Na, nem. Ez újabb kudarc.

kesztyu.jpg„Széles vállak.” Szerintem normális szélességűek a vállaim. Jó, Schwarzenegger, vagy Stallone mellett nyilván elbújhatok, de mi lehet itt a mérték? S az hogy befolyásolja a dolgok állását, ha a pocak időnként szélesebb a vállnál? Persze dolgozom rajta keményen, de attól tartok, ennél a pontnál is van lemaradásom. „Borosta”. Végre valami bíztató! Újabban borosta fedi az én arcomat is. Trendi vagyok! 3:1. Kezdek felzárkózni. A magazin egy több mint 8000 nőt faggató kutatásra hivatkozik. A borosta szexi. Van remény! „Magasság”. A nők 60 %-a állítólag magánál 6-10 cm-rel magasabb pasit szeretne. 40 %-uk tehát elfogad akkor is, ha nálam magasabb. Nem is rossz. De vajon hány nő alacsonyabb nálam 6-10 centivel? És hány nőt jelent a nálam magasabbak 40 %-a. Kavarognak a fejemben a számok, közben meg mintha kezdenék összemenni.

„Segélyszervezeteknek adományoz”. Mi van? Őszintén mondom, ha tehetem, segítek másokon. De mi lehet szexi abban, ha segélyszervezeteket támogatok? „Cuncimókus, utaltál a fűzfán fütyülőknek?. Lécci, lécci! Tudod, hogy arra gerjedek. Még nem? Így nem lesz ágyba bújás!” Jó kis előjáték. Köszi, de nem kérek belőle. „Ért a műszaki dolgokhoz”. Ez meg mit jelent? Bármilyen műszaki cikk használatát eddig viszonylag rövid idő alatt sikerült elsajátítanom Tv-től, GPS-ig, mikrohullámú sütőtől, a mosógépig. Na jó, ezzel az utóbbival akadnak még problémáim. Ám ha valami elromlik, nem barkácsolok, hanem szakembert hívok. Ó, ismerem, nagyon is jól a Mekk mester típust, aki ért mindenhez. Az ég óvjon tőlük. De akkor tényleg nem felelek meg ebben a tekintetben sem a szexiség legalapvetőbb elvárásainak? Kezdem utálni magamat, meg ezt az egész, annyira várt békés, nyugodt reggelt.

eso.jpgFélredobom a magazint. Az önbecsülésem romokban hever. Felötlik bennem, mennyire üdvözöltem annak idején azokat a törekvéseket, amelyek azt célozták, hogy a nők ne a magazinok címlaplányai csontsovány alkatának próbáljanak megfelelni. Várható volt, hogy a férfiakat is eléri a tendencia. Az még hagyján, hogy a legtöbbször photoshop segítségével „előállított” pasik külcsínyével képtelenség felvenni a versenyt. Őszintén szólva, amúgy akarja a rosseb. De úgy tűnik, a férfiak esetében még rá is tesznek egy lapáttal. Messze nem elég, hogy jól nézz ki. Legyél egyszerre szuperhős, mégis gyengéd, legyél intelligens, de építsd órákon keresztül a testedet, legyél a művészettörténetben legalább annyira járatos, mint a technika világában. Furcsa játéka az emberi civilizációnak, hogy teljesíthetetlen elvárásokat állít elénk.

Felbosszantott ez az egész. Az árnyék is odébb ment már, a hőmérséklet is elkezdett rendesen emelkedni, a nap pedig átkozottul a szemembe tűz. Csak tudnám ki és mi célból hagyta az asztalon ezt az átkozott magazint?

Képek forrása: nosalty.hu / emag.hu / holdkomp.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr1514922722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása