Németh Szilárd reggelije

2019. április 15. - Blogger Bob

Esküszöm, nem lelem örömöm abban, hogy Németh Szilárd Facebook oldalát böngészem. Sőt, mi több, az a gyanú, először látogattam el a parlamenti államtitkár úr profiljára. Most aztán úgy vagyok vele, hogy bár ne tettem volna.

Az se úgy történt, hogy lóbáltam otthon a lában, s nem tudván tenni semmit, egyszer csak felötlött bennem a rezsibiztos képe. Ilyen önsorsrontó események viszonylag ritkán történnek velem. Az viszont elég gyakran megesik, hogy akár itthon, akár külföldön szabad óráimban szörfözök a különböző site-ok között. Egy ilyen klikkelést követően akadt meg a szemem egy bejegyzésen, amely némi malíciával számol be a Fidesz alelnökének vasárnapi reggelijéről.

nsz_reggeli.jpgKicsit elszörnyülködtem, amikor megláttam a kísérő fotót, ezért azon nyomban felkerestem a forrást, azaz a politikus Facebook-profilját. Ott ugyanazt találtam, a következő kísérő szöveggel: „Egy késői, szombat estéről maradt, kiadós reggelivel jól indult a mai nap. Nyúljás pacal vecsési savival, serclivel, mélytányérból, kanállal.” Ha esetleg valaki nem tudná, a nyúlja nem más, mint füstölt, húsos porc.

Ha tehetem, soha nem hagyom ki a reggelit. Még csak müzli rajongónak sem tartom magam. Fontos a reggeli táplálékforrás, ezért körültekintően és bőségesen fogyasztok az egyszerű felvágottaktól kezdve, franciás hangulataimban a kávét kísérő friss és meleg croissant-on át, a ham and eggs-ig bármit. Na, de ez a látvány elborzasztott.

reggeli.jpgMégis, gyorsan visszavonulót fújtam. Tényleg, ízlések és pofonok… Ha ízlik neki, hát fogyassza egészséggel, akár volt országos birkózó bajnok, akár nem. Senkinek semmi köze hozzá. Persze – tehetnénk mindjárt hozzá – mindaddig, amíg közzé nem teszi a falánkságát. De közzé tette. Magára is zúdította a kommentek áradatát. A legtöbben a böjti időszakot vetették a szemére.

Én azonban még emiatt sem törnék pálcát felette. Lelke rajta, mit hogyan tesz ebben a negyven napos befelé fordulásban. Magánügye mindenkinek mind a hite, mind az, hogy a hitévál járó regulákat betartja-e. Mondjuk a mi nyúlján cuppogó államtitkárunk se a kora, se a láthatóan kicsattanó egészségi állapota miatt nem igen kaphat felmentést a korlátozó böjti elvárások alól. Elképzelhető azonban, hogy más területeken gyakorolja az önmegtartóztatást. Mondjuk csökkenti ebben a negyven napban a száját elhagyó hülyeségek számát. Vagy teszem azt az ebédje és a vacsorája egy részét ajánlja fel a tranzitzónákban éheztetett oltalomkeresőknek. Vagy egyszerűen csak magában rendezi le a dolgot.

nsz_kep.jpgSzóval nem volna nekem semmi bajom ezzel az egésszel, ha a mutatóujjam tétován nem tévedt volna rá egy nyílra az érintőképernyőn, s nem ugrik be egy másik bejegyzés egy gyönyörű képpel, ugyanarról a napról. „Kezdődik a Nagyhét. Ma van Virágvasárnap, Jézus jeruzsálemi bevonulásának napja.” Íme, a belső, megélt hit kinyilatkoztatása. Ez is a nyilvánosság előtt.

Na, ez nekem összeegyeztethetetlen a nyúljás pacallal. S persze – részben az egész – jellemző mindarra, amit az államtitkár és a pártja csinál. Szavakban elkötelezett keresztény. Szavakban. Nekik, ugye, Magyarország az első. Szavakban.

Képek forrása: Németh Szilárd facebook / pribofood.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerbob.blog.hu/api/trackback/id/tr7114765576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.